Thursday 16 December 2010

8 minutes - dagen derpå

8 Minutes og Digital Marketing ble vel gjennomfør av Ola og gjengen i INMA på Chateau Neuf i Oslo den 14. desember 2010, og jeg var så heldig å være invitert som en av talerne.

I et tilfelle av panikk endret jeg riktignok tema noen uker i forkant, og fra scenen ga jeg "En betraktning om TV-kanalens snarlige og ubemerkede død". Om du ikke var der og er interessert kan presentasjonen lastes ned fra SlideShare her, men huske å lese 'speaker notes' til hver slide.

Det var tydeligvis litt usikkerhet rundt hva jeg mener med min betraktning, så la meg presisere at jeg ikke på noen måte mener at TV er død: Det selges fjernsynsapparater i bøtter og spann og befolkningen blir stadig mer overvektig. Jeg tror på ingen måte at Internett kommer til å få flere folk ut av sofaen, så jeg er rimelig trygg på at TV-seeing vil fortsette å øke.

Poenget mitt er dog at når vi etter hvert får TV-programmer og filmer inn på den samme TV'en så skjer det noe med markedet for de som lager sendeskjemaer og presenterer programmene for oss - TV-kanalene.

Nikki Schei skrev litt om temaet på sin blogg for en stund siden, og jeg har vært innom og lagt igjen en kommentar i dag:
http://www.ifuturo.com/2010/10/25/tv-overlever/

Aimar Niedzwiedzki og Ole Petter Nyhaug har forøvrig en diskusjon i etterkant av 8 Minutes om noe litt annet hvor jeg også har vært og lagt igjen en kommentar. Diskusjonen går på om vi har hørt at vi må 'lytte' og ha 'dialog' ofte nok nå - og vi er ikke helt enige:
http://norvegiasyndromet.blogspot.com/2010/12/fast-forward-er-ingen-god-strategi.html

Nikki har også lagt ut et skjermskudd fra Twitter som viser alt som ble skrevet om 8 Minutes underveis og etterpå: (husk å zoome inn på bildet)
http://www.ifuturo.com/wp-content/uploads/2010/12/8minutes.jpg

No comments:

Post a Comment